Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη μαύρη ραπανάκι, η οποία καλλιεργούνταν στην εποχή των φαραώ για ιατρικούς σκοπούς.
Ο πικραλίδα, από την άλλη, αναφερόταν ήδη από τους Άραβες γιατρούς γύρω στο 1000 μ.Χ. για τις πολλές του αρετές. Ο πικραλίδα είναι πράγματι ένα φυτό που βοηθά στην πέψη των λιπαρών, ενώ η κολλιτσίδα προάγει την πεπτική ευεξία.
Η αγκινάρα προσφέρει σε αυτή τη μοναδική φόρμουλα φυτών την κυναρίνη, ένα πολυφαινόλη που βρίσκεται φυσικά στα φύλλα της αγκινάρας. Η κυναρίνη επιτρέπει στην αγκινάρα να συμβάλλει σε φυσιολογικά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Έτσι, η αγκινάρα βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς χάρη στη θετική της δράση στο αγγειακό σύστημα.